Naslovnica
Strelica desno

Novosti

Očekujemo pojačani promet na autocestama uoči blagdana Svih svetih od 27. listopada do 01. studenog

30.11.2017. 14:50

Povoljni su vremenski uvjeti u većem dijelu Hrvatske pa je za očekivati veći broj građana koji će krenuti na put uoči blagdana Svih svetih.  Pojačani intenzitet prometa očekuje se na svim glavnim autocestovnim pravcima i to već od danas 27.10. do srijede 1.11.2017. godine. 

Zbog bolje protočnosti i sigurnosti u prometu, svi radovi sanacije koji su mogli biti prekinuti, tijekom današnjeg dana bit će završeni te će se uklonit postavljene privremene regulacije prometa. Promet će se na svim dionicama voditi voznim i preticajnim trakama.

Izuzetak su radovi sanacije kolnika na autocesti A6 dionica od čvora Ravna Gora do čvora Vrbovskog, zbog čega je za sav promet zatvoren kolnik u smjeru Zagreba. Promet je preusmjeren na kolnik u smjeru Rijeke gdje se prometuje suženim trima trakama. U smjeru Zagreba promet se vodi jednim prometnim trakom, dok se u smjeru Rijeke promet vodi u dvije prometne trake, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

a4.png

Podsjećamo da u Hrvatskoj, kao i u većini europskih zemalja, posljednjeg vikenda u listopadu, u noći 28./29. listopad 2017. godine satovi se pomiču jedan sat unatrag i time počinje zimsko računanje vremena. Zimskim računanjem vremena postaje aktualna i obveza o paljenju dnevnih svjetala tijekom vožnje.

Prije polaska na put molimo Vas da provjerite stanje na cestama na web stranicama   Hrvatskih autocesta d.o.o. (HAC) www.hac.hr,  Autoceste Rijeka-Zagreb d.d. (ARZ) www.arz.hr, HAC ONC-a www.hac-onc.hr , te  Hrvatskog autokluba (HAK) www.hak.hr.

Korisnicima su za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefoni 0800 0422 ili 0800 0111. Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima na cestama, molimo ih  da uključe radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS).