Naslovnica
Strelica desno

Novosti

Od 14. rujna nastavljaju se radovi na pojedinim dionicama

13.09.2021. 13:00

Nakon ljetne sezone započinju intenzivni radovi na sanaciji pojedinih dionica na autocestama.
Prvi radovi kreću na slijedećim autocestama:


Autocesta A6 Rijeka – Zagreb 
Zamjena prijelaznih naprava na vijaduktu Bukovo (smjer Zagreb)
Promet iz smjera RI preusmjerava se na kolnik u smjeru ZG, na način da se promet u smjeru RI vodi jednom prometnom trakom dok se promet u smjeru ZG vodi po dvije prometne trake uz ograničenje brzine kretanja vozila.
Postavljanje privremene regulacije prometa započinje u utorak, 14.09. dok planirano trajanje radova je do 08.10. 2021.
U slučaju pojačane gustoće prometa moguće je stvaranje kratkotrajnih zastoja u prilazu zoni radova u smjeru Rijeke.

Autocesta A7 Rupa - Križišće
Započinje izgradnja stupišta nadvožnjaka za budući čvor Trinajstići, između čvorova Jurdani i Matulji na autocesti A7 i sanacija prijelaznih naprava na objektima Klesarija i Šmogori (smjer Rijeka)
Radovi će se obavljati na oba kolnika autoceste A7. Promet u smjeru GP Rupe vodi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine kretanja vozila. Iz smjera GP Rupa u smjeru Rijeke promet je zatvoren za sav promet od čvora Jurdani do čvora Matulji te se vodi obilaznim pravcem, kako slijedi: čvor Jurdani (A7) – Jurdani (D8) – čvor Matulji (A7).
Planirano trajanje ovako postavljene privremene regulacije prometa je od 16.09. do 20.10., nakon čega se nastavlja izgradnja sukladno planiranim fazama radova.

Autocesta A3 Bregana - Zagreb - Lipovac
Sanacija donjeg i gornjeg ustroja mosta Žutica, između čvorova Ivanić Grad i Križ.
Radovi se u ovoj fazi obavljaju na objektu u smjeru Bregane. Zbog vrlo lošeg stanja oba objekta, promet je moguće voditi samo dvosmjerno kolnikom u smjeru Lipovca sa po jednim prometnim trakom za oba smjera uz ograničenje brzine kretanja vozila.
Planirano trajanje ovako postavljene privremene regulacije prometa planirano je od 14.09. do 21.10.,  nakon čega će se krenuti sa sanacijom mosta u smjeru Lipovca.
U slučaju pojačane gustoće prometa moguće je stvaranje kratkotrajnih zastoja u prilazu zoni radova, posebice u popodnevnim satima petkom i jutarnjim satima subotom u smjeru Lipovca, a u popodnevnim satima nedjeljom u smjeru Zagreba.

Autocesta A4 Zagreb - Goričan
Sanacija mehaničkih oštećenja uz prijelaznu napravu na nadvožnjaku preko željezničke pruge u Kraljevačkim Novakima (smjer Zagreb)
Zbog radova vozna traka je zatvorena, a promet će se u smjeru Zagreba voditi jednom (preticajnom) prometnom trakom uz ograničenje brzine kretanja vozila.
Zbog velikog priljeva vozila, posebice ponedjeljkom, radovi će započeti u utorak, 14.09. nakon prolaska jutarnje migracije korisnika, a planiran završetak je subota, 18.09.. 
U vrijeme jutarnje migracije korisnika od srijede do subote, kada je prometno opterećenje najveće, očekuje se stvaranje zastoja i kolone vozila u prilazu zoni radova u smjeru Zagreba.