Naslovnica
Strelica desno

Novosti

Pogledajte kako izgledaju ceste 10 minuta nakon čišćenja

22.02.2018. 12:46

Vezano za negodovanja korisnika da se autoceste ne čiste, u dvije slike od jutros s Gornje Ploče te Svetog Roka možete   vidjeti kako izgleda autocesta za vrijeme obilnih padalina, odmah nakon prolaska ralice te nakon 10 do 15 minuta. Na slikama je jasno vidljivo da autocesta nakon 10-tak minuta izgleda kao da ralica nikad nije prošla što kod vozača može stvoriti dojam da se autocesta ne čisti.

Sveti Rok, vrijeme 6:39 i 6:54 sati

Sv.Rok ralice.jpg 

 Sv.Rok čv nakon 15 minuta.jpg

 

Gornja Ploča, vrijeme 6:41 i 6:52 sati

Gornja Ploča očišćena.jpg  Gornja Ploča nakon 10 min.jpg

Slijedom priloženih fotografija još jednom molimo vozače za oprez i razumijevanje jer Hrvatske autoceste ne mogu utjecati na vremenske uvjete. Ponavljamo kako vozači često negoduju da nisu vidjeli ralice na cesti, međutim kada bi ralica bila vidljiva svakom vozaču tada bi prometovanje autocestom bilo nemoguće – nastao bi kolaps jer bi ralice po cijeloj dužini autocete bile jedna iza druge.

Također smo u nekoliko komentara primjetili da korisnici predlažu da se ralica svakih cca 5 km zaustavi kako bi mogla propustiti vozila koja se nalaze iza ralice. Takve komentare smatramo apsurdnim i nerazumnim, jasno je da korisnik ne razumije situaciju te da su ralice na cesti upravo iz razloga da omoguće prometovanje korisnicima.