Naslovnica
Strelica desno

Novosti

Pojačani promet na autocestama tijekom vikenda 5.-7.siječnja

05.01.2018. 13:05


Tijekom nadolazećeg vikenda, kao i svake godine, očekuje se pojačani promet na autocestama.
Razlog tome je povratak velikog broja turista iz smjera istoka prema zapadnoeuropskim državama kao i početak tradicionalnog skijaškog vikenda.
Pojačani promet očekuje se već od petka, 5. siječnja, a potrajat će cijelog vikenda, 6. i 7. siječnja.
Najgušći promet očekuje se ovog vikenda na autocesti  A3 Bregana-Lipovac i A6 Rijeka-Zagreb, kao i na naplatnim postajama:  Zagreb-istok i Bregana, gdje se očekuje veći priljev vozila te su moguća i kraća čekanja ili eventualni zastoji.

Apeliramo na korisnike da voze oprezno te da vožnju prilagode  stanju na kolniku i vremenskim uvjetima. U cilju postizanja što boljeg vođenja prometa i sigurnosti korisnika na autocestama, mole se svi vozači da se pridržavaju ograničenja propisana  prometnom signalizacijom na autocesti te da prate poruke na info-displejima o uvjetima na cesti.

Još jednom vozače podsjećamo da je zimska oprema obavezna na svim autocestama bez obzira na vremenske uvjete.

Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima, obavješćivanje javnosti o stanju na cestama i regulacijama u vrijeme pojačanog prometa provodi  se svakih  60 minuta, u programu Hrvatskog radija i putem HAK-a, a u slučaju izvanrednih situacija odmah.

Molimo korisnike da uključe radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS) kako bi saznali što se događa na autocestama, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnim info telefonima 0800 0422 i 0800 0111.
Sve informacije o privremenim regulacijama na autocestama redovito se objavljuju putem redovitih izvješća HAK-a i na web stranicama  Hrvatskih autocesta d.o.o. (HAC) i Autoceste Rijeka - Zagreb d.d. (ARZ).
                          

Hrvatske autoceste d.o.o.