Naslovnica
Strelica desno

Novosti

Pojačani promet tijekom nadolazećeg vikenda uz mogućnost jake bure podno Velebita na A1 i u gorskom djelu A6

01.12.2017. 09:17

Trend ljetnog pojačanog prometa na svim autocestama nastavlja se i za ovaj vikend i to već od danas, kao i tijekom sutrašnjeg dana u poslijepodnevnim satima ponajviše na autocesti  A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka , te na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora.  Na naplatnim postajama  zbog povećanog priljeva vozila moguća su kraća čekanja ili eventualni zastoji.  Vrhunac prometa očekuje se u subotu, 15.srpnja od jutra u smjeru mora, a od podneva u smjeru unutrašnjosti. Tijekom nedjelje također se očekuje jači promet u popodnevnim satima u smjeru unutrašnjosti.

Već danas popodne, prema prognozi DHMZ-a podno Velebita na A1, te na gorskoj dionici autoceste A6 očekuje se umjerena i jaka bura s olujnim udarima što bi moglo stvoriti poteškoće u prometovanju autocestom, te zatvaranje dionice autoceste za sve ili određene skupine vozila. 

Zbog sigurnosti prometa, ukoliko jačina vjetra bude iznad granice gdje postoji opasnost za daljnje odvijanje ukupnog prometa ili određene skupine vozila, HAC ONC će u suradnji s policijom  privremeno zatvoriti pojedine dionice autoceste A1 i A6, te će promet biti preusmjeravan na alternativne pravce.

Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima, molimo ih  da uključe radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS)  te da prije kretanja na put provjere stanje na cestama.

Sve informacije o protočnosti na autocestama redovito se objavljuju putem redovnih izvješća HAK-a i na web stranicama  Hrvatskih autocesta d.o.o. (HAC) www.hac.hr,  Autoceste Rijeka-Zagreb d.d. (ARZ) www.arz.hr, HAC ONC-a www.hac-onc.hr , te  Hrvatskog autokluba (HAK) www.hak.hr 

Korisnicima su za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefoni 0800 0422 ili 0800 0111.

Kako bi mogli lakše isplanirati svoj put prema odredištu objavljujemo privremene regulacije prometa u zonama radova na autocestama u vrijeme vikenda od 14.07. do 16.07.2017. godine.

U zonama radova na autocestama a zbog pojačanog prometa moguće je stvaranje kraćih zastoja i kolona na autocesti A3 Zagreb - Lipovac, na dionici od čvora Križ do čvora Ivanić Grad i to u smjeru Zagreba. Promet se odvija zaustavnim i pretjecajnim prometnim trakom. Na autocesti A4 Zagreb - Goričan, na dionici od čvora Kraljevečki Novaki do čvora Ivanja Reka moguće je stvaranje kolone u oba smjera. Za promet je zatvoren  kolnik  u smjeru Goričana, te se promet odvija dvosmjerno kolnikom u smjeru Zagreba sa dvije prometne trake u smjeru Zagreba i jednom prometnom trakom u smjeru Goričana.

 

                                  Privremene regulacije prometa u vrijeme vikenda

 

                                                            znakradovinacesti1web-1487953471.jpg

 

Želimo Vam sretan put i ugodnu vožnju.

 

Hrvatske autoceste d.o.o.