Naslovnica
Strelica desno

Novosti

POTPISAN UGOVOR ZA IZGRADNJU OBILAZNICE NOVOG VINODOLSKOG  

13.09.2021. 12:30

Danas, 13. rujna, svečano je u Novom Vinodolskom potpisan ugovor za izgradnju Obilaznice Novog Vinodolskog.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Ugovor su potpisali dr.sc Boris Huzjan, predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta d.o.o.  te Kristjan Mugerli, direktor KOLEKTOR CPG d.o.o. i Dr. Giovanni Dolcetta Capuzzo, za tvrtku ICM S.P.A kao predstavnici Zajednice ponuditelja.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 474.471.626,60 milijuna kuna bez PDV s rokom dovršetka radova od tri godine.
Novi Vinodolski jedna je od najprometnijih destinacija na Jadranskoj magistrali. Ljetne gužve često paraliziraju Novi Vinodolski, ali i promet magistralom koja prolazi kroz grad i razdvaja ga na dva dijela. 
Izgradnjom obilaznice riješit će se prometna zagušenja u Novom Vinodolskom koji već niz godina muče kako stanovnike Vinodola, tako i turiste. Obilaznica će preusmjeriti tranzitni promet iz grada i značajno poboljšati kvalitetu života u Novom Vinodolskom.

Ukupna duljina obilaznice iznosi 9,8 km, od toga 6,5 km po trasi buduće autoceste A7, a preostalih 3,3 km odnosi se na spojne ceste do Jadranske magistrale (D8). Nova dionica sastavni je dio buduće autoceste A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva i  pozicijom se poklapa s lijevim kolnikom autoceste A7.
S obzirom na geografski položaj i teške reljefne i prirodne karakteristike, izgradnja dionice vrlo je zahtjevna. Na nepunih 10 km izgradit će se znatan broj objekata, od kojih treba izdvojiti tunel Zagori duljine 834 m, te vijadukt Ričina duljine 1062 m.