Naslovnica
Strelica desno

Novosti

Privremene regulacije prometa od 01. do 03.12.2017. godine

12.12.2017. 12:35

Obzirom na vremenske prilike i uvjete na cesti apeliramo na sve korisnike autocesta da na put ne kreću bez adekvatne zimske opreme. Zimska oprema na zimskim dionicama obvezna je bez obzira na vremenske prilike, dok je za vrijeme zimskih uvjeta (kolnik prekriven snijegom, poledica,....) zimska oprema obvezna na svim dionicama autocesta. Pod zimskom opremom podrazumijevaju se zimske gume na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.

Kako bi lakše isplanirali svoj put prema odredištu, ovdje možete vidjeti  privremene regulacije prometa u zonama radova na autocestama koje će se odvijati u vrijeme vikenda od 10.11. do 12.11.2017. godine.

 

                            Privremene regulacije prometa u vrijeme vikenda

                                             pokretna_ploca_s_treptacima_i_znakovima.gif             

 

Vožnja u zimskim uvjetima – savjeti za sigurnu vožnju

  •  Prilagodite brzinu vožnje trenutnim uvjetima na cesti i ograničenjima. 
  • Držite sigurnu udaljenost od vozila ispred vas. Da biste mogli na vrijeme reagirati na iznenadne situacije  potrebno je povećati razmak od vozila ispred vas.
  • Izbjegavajte naglo kočenje.
  • Nemojte raditi nagle pokrete (trzaje) upravljačem, jer može doći do zanošenja vozila.
  • Pri pokretanju vozila na snijegu lagano otpuštajte papučicu kvačila i postepeno dodajte gas. Ukoliko dođe do proklizavanja oduzmite gas.
  •  Nemojte pretjecati ralice,  ukoliko se vozite iza ralice, držite veći razmak između ralice i Vašeg vozila. 
  • Posebno oprezno vozite preko mostova i vijadukata. 
  • Provjerite vremenske uvjete i stanje na cesti prije kretanja na put. Tijekom putovanja, uvijek se informirajte putem radija (informacije o stanju u prometu) o trenutačnoj situaciji na cesti.

 

Sretan put i sigurno do odredišta!

Hrvatske autoceste d.o.o.