Naslovnica
Strelica desno

Novosti

Produljuje se besplatna cestarina na autocesti A11

31.03.2021. 12:46

Sukladno Zaključku sa sjednice Vlade Republike Hrvatske od 25. ožujka produljuje se  besplatna cestarina na autocesti Zagreb-Sisak do 30. travnja  do 24:00 sati. 
Nastavak mjere  neplaćanja cestarine kroz mjesec  travanj  omogućit će daljnju normalizaciju uvjeta života i rada stanovništva te pridonijeti aktivnostima na obnovi, revitalizaciji i oporavku gospodarstva potresom pogođenog područja Sisačko-moslavačke županije.
Do sada  je protuvrijednost neplaćanja  cestarine  6, 8 milijuna  kuna, što je izravni doprinos stanovništvu i gospodarstvu ove županije.

Uz ovu mjeru, nastavlja se još godinu dana mjera dodatnog popusta od 7% za vozila EURO VI za vozila III i IV skupine koja koriste ENC na trajni nalog. Mjera je uvedena prošle godine kao dio ukupnih mjera Vlade Republike Hrvatske za pomoć gospodarstvu u krizi zbog epidemije. 

Cilj ove mjere je direktna pomoć gospodarstvu, a što je kroz godinu dana rezultiralo  učinkom u iznosu od 11,2 milijuna kuna, protuvrijednost ovih sredstava  ostala je gospodarstvu na raspolaganju u kriznoj godini.