Naslovnica
Strelica desno

Novosti

Proljetni radovi na autocestama

01.12.2017. 11:11
  • Radovi na autocestama koji započinju ovaj tjedan

 

Autocesta A1 Zagreb - Split

U tunelima Mala Kapela u smjeru Zagreba, te tunelu Brinje u smjeru Splita na autocesti A1 Zagreb - Split odvijat će se radovi održavanja, zbog čega će se promet odvijati dvosmjerno jednom cijevi. Planirani završetak radova je do 21.05.2017. godine.

 

Autocesta A3 Bregana - Zagreb - Lipovac

 

U petak, 05.05.2017. godine, započet će radovi na sanaciji mosta, u zoni čvora Ivanić Grad na autocesti A3 Zagreb-Lipovac, dionica čvor Rugvica - čvor Ivanić Grad. Sanaciju mosta Ivanić Grad u smjeru Lipovca, zbog zahtjevnosti  i opsežnosti, nije moguće izvesti bez utjecaja na protočnost prometa. Tijekom radova biti će postavljena privremena regulacija prometa te će za sav promet biti zatvoren kolnik u smjeru Lipovca, dok će se promet voditi dvosmjerno jednim kolnikom (u smjeru Zagreba) i to po jedan prometni trak za svaki smjer, uz ograničenje brzine od 80 km/h. Planirani rok završetka  radova je do 10.06.2017.godine.

Na dionici čvor Križ - čvor Popovača u smjeru Zagreba, 04.05.2017. počinje  izvođenje radova za potrebe izgradnje zida zaštite od buke u dužini od cca 450 m. Tijekom radova promet će se odvijati jednim (preticajnim) prometnim trakom.

 

Zbog nastavka izgradnje čvora Lipovljani na dionici čvor Kutina – čvor Novska za sav promet biti će zatvoren kolnik u smjeru Lipovca, dok će se promet voditi dvosmjerno jednim kolnikom u smjeru Zagreba i to po jedan prometni trak za svaki smjer, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

 

  • Radovi u tijeku

 

Autocesta A1 Zagreb - Split:

Između čvora Karlovac i čvora Jastrebarsko u dužini od 2 km u smjeru Zagreba u tijeku su  radovi sanacije kolnika. Tijekom radova za sav promet biti će zatvorena vozna traka te će se promet odvijati pretjecajnim trakom.

 

Između čvora Donja Zdenčina i čvora Lučko u dužini od 3 km u smjeru Zagreba traju radovi sanacije kolnika. Tijekom radova za sav promet biti će zatvorena preticajna traka te će se promet odvijati voznom trakom.

Radovi na izgradnji zida za zaštitu od buke i sanacije usjeka u smjeru Zagreba od  km 117+000 do 115+500. Promet se odvija pretjecajnim trakom.

 

Autocesta A3 Bregana - Zagreb - Lipovac

Privremena regulacija prometa zbog oštećenja objekta Latrealni kanal u km 72+537 u  smjeru Bregana. Promet se odvija zaustavnom i pretjecajnim trakom.

 

Autocesta A4 Zagreb - Goričan:

Privremena regulacija prometa zbog sanacije mosta Kašina zapad – smjer Zagreb (zona čvora Popovec). Promet se odvija pretjecajnim trakom uz nemogućnost izlaza sa autoceste A4 iz smjera Goričana u čvor Popovec.

Privremena regulacija prometa zbog sanacije nadvožnjaka preko željezničke pruge u km 94 +400 smjer Goričan. Promet se odvija dvosmjerno desnim kolnikom u smjeru Zagreba. U sklopu predmetne PRP za sav promet zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevački Novaki iz smjera Sesveta/Dugo Selo  u smjeru čvora Ivanje Reke.

 

Autocesta A6 Rijeka - Zagreb: 

 

Privremena regulacija prometa zbog sanacije objekta Zalesina smjer Rijeka od km 34+000 do 37+000. Promet se odvija dvosmjerno lijevim kolnikom u smjeru Zagreba.

Privremena regulacija prometa zbog radova sanacije vijadukta Svilno – smjer Zagreb. Promet se odvija dvosmjerno desnim kolnikom u smjeru Rijeke.

U tunelu Tuhobić u smjeru Zagreba na autocesti A6 Rijeka - Zagreb, odvijaju se radovi održavanja, zbog čega se promet odvija dvosmjerno jednom cijevi u smjeru Rijeka. Planirani završetak radova je dana 05.05.2017. godine.

 

Ovim putem molimo naše korisnike za razumijevanje i želimo istaknuti da se svi radovi na autocestama izvode isključivo zbog podizanja razine sigurnosti korisnika u prometu.

U cilju postizanja što boljeg vođenja prometa i sigurnosti korisnika na ovim dijelovima autoceste, mole se svi vozači za poštivanjem postavljene prometne signalizacije na autocesti te održavanjem sigurnosnog razmaka. Na nekim od predmetnih radova moguće je stvaranje kolona i zastoja u slučaju izvanrednog događaja i pojačanog prometa.

Sve informacije o privremenim regulacijama na autocestama bit će redovito objavljivane putem redovitih izvješća HAK-a u medijima i web stranici  Hrvatskih autocesta d.o.o. (HAC), Autoceste Rijeka - Zagreb d.d. (ARZ)  i Hrvatskih autocesta održavanje i naplata cestarine (HAC ONC).  Također  sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnim info telefonima 0800 0422 ili 0800 0111. 

 

 

Hrvatske autoceste d.o.o.