Naslovnica
Strelica desno

Novosti

Promet na autocestama za produženi vikend od 22. do 25. lipnja

01.12.2017. 09:30

Tijekom  produženog vikenda, od 22. do 25. lipnja 2017. godine, očekuje se pojačani promet na glavnim autocestovnim pravcima.  Pojačani promet očekuje se već danas u poslijepodnevnim satima, kao i tijekom sutrašnjeg dana u smjeru mora na autocestama A1 Zagreb-Split-Dubrovnik i A6 Rijeka-Zagreb, te na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac u smjeru istoka.
U nedjelju, 25. lipnja očekuje se povratak,  a time i veći broj vozila u smjeru unutrašnjosti.

Regulacije prometa na autocestama A3 Bregana - Zagreb - Lipovac i A4 Goričan - Zagreb ostat će i tijekom ovog vikenda, stoga molimo vozače, a u cilju postizanja što boljeg vođenja prometa i sigurnosti korisnika na autocestama, da  poštuju prometnu signalizaciju, prate poruke na info-displejima o uvjetima na cesti  te da svoju vožnju prilagode uvjetima na autocesti.

U slučaju pojačanog prometa ili izvanrednog događaja moguće su kolone i eventualni zastoji na sljedećim dionicama autocesta A3 i A4:

Na Autocesti A3 Bregana - Zagreb - Lipovac:
Na dionici od čvora Križ do čvora Ivanić Grad u smjeru Zagreba, zbog oštećenja lateralnog kanala, promet se odvija pretjecajnim trakom uz mogućnost i u slučaju pojačanog prometa puštanjem prometa i po zaustavnom traku.

Na Autocesti A4 Goričan - Zagreb:
Na dionici od čvora Kraljevečki Novaki do čvora Ivanja Reka u oba smjera, zbog sanacije nadvožnjaka preko željezničke pruge, vozi se uz privremenu regulaciju prometa.

Kako bi se  informirali  i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju izvanredne situacije  na autocesti odabrali  alternativni pravac putovanja, molimo korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na slijedećim web stranicama: www.hac.hr. www.arz.hr, www.hac-onc.hr ili www.hak.hr .

U slučaju izvanrednih situacija u prometu  korisnike ćemo o stanju na autocestama obavještavati putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik  u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnim info telefonima 0800 0422 ili 0800-0111.


       
Hrvatske autoceste d.o.o.