Naslovnica
Strelica desno

Novosti

Promet na autocestama za uskrsne blagdane

01.04.2021. 13:59

Na mostu Krk u tijeku je velika sanacija donjeg ustroja velikog i malog luka te su mogući povremeni zastoji i kolone
     

Zbog nadolazećeg produženog vikenda uoči uskrsnih blagdana, od petka se na svim autocestama očekuje gušći promet. S obzirom na to da su vremenski uvjeti povoljni, na većini autocesta već ranije započeli su proljetni radovi na pojedinim dionicama te posljedično i određena prometna ograničenja. 

HAC je radi što bolje protočnosti prometa tijekom uskršnjih blagdana s određenih dionica uklonio veći dio privremenih prometnih regulacija, no zbog tehnologije radova neke privremene regulacije nije moguće ukloniti kao što je to slučaj na mostu Krk gdje se uslijed većeg priljeva vozila u istom vremenu očekuju zastoji i kolone.
Podsjećamo da je na mostu Krk u tijeku velika sanacija donjeg ustroja velikog i malog luka te pristupnih rampi (4 faze). Promet se odvija pod  semaforskom regulacijom (naizmjenično propuštanje) uz mogućnost ručne regulacije prometa. U slučaju stvaranja zastoja i kolona promet će se regulirati ručno kako bi se što prije propustila vozila. Molimo korisnike da svoj dolazak na otok i odlazak s otoka, ukoliko je moguće, organiziraju u vrijeme smanjenog intenziteta prometa, odnosno u kasnim večernjim satima ili ranim jutarnjim satima, a sve kako bi se smanjio prometni pritisak u već sada prepoznatim vršnim satima i smanjili zastoji i kolone vozila.

Također želimo informirati sve korisnike koji putuju u smjeru otoka Cresa,  Krka i Crikvenice  da ne koriste izlaz Oštrovica obzirom da je državna cesta DC 501, od čvora Oštrovica do raskrižja Meja u rekonstrukciji i zatvorena za promet. Kao alternativni pravac koristite autocestu A6 i A7.


Prometne regulacije na dionicama i autocestama:

AUTOCESTA A1 
Sanacija asfaltnog zastora kolnika u desnoj cijevi tunela Konjsko, dionica čvor Vučevica – čvor Dugopolje,- dvosmjerni promet na kolniku u smjeru Zagreba.


AUTOCESTA A3 
Oštećenje prijelazne naprave u čvoru Jankomir-zatvoren je vozni trak iz smjera AC A2 prema autocesti A3 u smjeru Lipovca. Prijelazna naprava je privremeno sanirana kako bi se u slučaju pojačanog prometa privremena regulacija mogla ukloniti i promet pustiti u punom profilu.


AUTOCESTA A4
Radovi sanacije na nadvožnjaku Ludbreg (smjer Goričan). Zatvoren je vozni trak u smjeru Goričana, promet se odvija uz semaforsku regulaciju na dvosmjernom kraku čvora.

AUTOCESTA A6
Tunel Tuhobić - oštećenje betonske obloge u lijevoj cijevi te je zatvoren vozni trak u smjeru Zagreba, a promet se vodi preticajnim trakom. U slučaju pojačanog prometa privremena regulacija će se ukloniti i promet pustiti u punom profilu.

Vijadukt Bukovo, dionica čvor Oštrovica – ČCP Grobnik, - sanacija donjeg i gornjeg ustroja u smjeru Rijeke, za promet je zatvoren kolnik u smjeru Rijeke te se promet odvija po jednom kolniku s dva prometna trak u smjeru Zagreba i jedan prometni trak u smjeru Rijeke.  slučaju pojačanog prometa moguće je stvaranje kraćih zastoja i kolone vozila u smjeru Rijeke.

AUTOCESTA A7
Znatno oštećenje prijelazne naprave na voznom prometnom traku u široj zoni čvora Sveti Kuzam (smjer Rupa).
Promet se odvija jednom prometnom trakom te je u slučaju pojačanog prometa moguće stvaranje kraćih zastoja i kolone vozila.

Sigurnost 

Molimo vozače na dodatni oprez te ističemo važnost praćenja  prometne signalizacije, uvjeta na cesti kao i poruka na info-displejima. Također napominjemo, da i najmanja prometna nesreća, samo s materijalnom štetom, značajno usporava promet.
Brzina, umor, nepažnja vozača i vožnja pod utjecajem alkohola, najčešći su uzrok teških prometnih nesreća.

Stanje na autocestama

Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na prometnom servisu HAK-a https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/  ili našoj web stranici www.hac.hr. U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik  u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422 ili 0800 0111.

Sretan put, ugodnu i sigurnu vožnju do odredišta žele Vam

Hrvatske autoceste d.o.o.