Naslovnica
Strelica desno

Novosti

Prometna prognoza za vikend 04. – 06. kolovoz 2017. godine

30.11.2017. 16:50

Prvi vikend u mjesecu kolovozu obilježit će veliki priljev vozila na autocestama, koji će zbog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti  05.08.2017. biti dodatno povećan. Sve putnike molimo da zbog najavljenih ekstremnih vrućina krenu na put s dovoljno pitke vode te dodatnim vremenom za kraće odmore. 

Već  danas, 4. kolovoza, u poslijepodnevnim satima, očekuje se jačanje prometa na svim autocestama, dok se najveći priljev vozila očekuje na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u smjeru juga.

Još uvijek je u smjeru mora najgušći promet i subotom u dopodnevnim satima, a prema unutrašnjosti tijekom subote i nedjelje u popodnevnim satima. Ukoliko se ipak odlučite ili zbog obveza niste u mogućnosti drugačije  isplanirati putovanje, prvi savjet je da provjerite stanje na cestama  na web stranicama  Hrvatskih autocesta d.o.o. (HAC) www.hac.hr,  Autoceste Rijeka-Zagreb d.d. (ARZ) www.arz.hr, HAC ONC-a www.hac-onc.hr , te  Hrvatskog autokluba (HAK) www.hak.hr.

Korisnicima su za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefoni 0800 0422 ili 0800 0111. Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima na cestama, molimo ih  da uključe radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS).  

Kako bi mogli lakše isplanirati svoj put prema odredištu objavljujemo privremene regulacije prometa u zonama radova na autocestama u vrijeme vikenda od 04.08. do 06.08.2017. godine.

U zonama radova na autocestama a zbog pojačanog prometa moguće je stvaranje kraćih zastoja i kolona na autocesti A3 Zagreb - Lipovac, na dionici od čvora Križ do čvora Ivanić Grad i to u smjeru Zagreba. Promet se odvija zaustavnim i pretjecajnim prometnim trakom.

 

Privremene regulacije prometa u vrijeme vikenda

 

 

Hitni koridor- u slučaju nesreće, osigurajte prolaz hitnoj pomoći, vatrogascima i policiji.  Ovaj koridor omogućuje tim vozilima da do mjesta prometne nesreće stignu brže i sigurnije i time što prije pomognu  žrtvama nesreće.

                                    

 

Umor i brzina najčešći su uzroci prometnih nesreća, ne vozite umorni, zaustavite se i odmorite!

              

Sretan put te ugodnu i sigurnu vožnju žele Vam

Hrvatske autoceste d.o.o.