Naslovnica
Strelica desno

Novosti

Prometna prognoza za vikend 28. – 30. srpanj 2017. godine

30.11.2017. 16:52

Pred nama je još jedan turistički vikend koji će obilježiti pojačani promet na autocestama. Početkom ovog vikenda očekujemo veliki priljev vozila, stoga molim korisnike na oprez i strpljenje.

Već danas tijekom cijelog dana promet će biti pojačan. Ističemo da je u smjeru mora najgušći promet subotom u dopodnevnim satima, a prema unutrašnjosti tijekom subote i nedjelje u popodnevnim satima. Ukoliko se ipak odlučite ili zbog obveza niste u mogućnosti drugačije  isplanirati putovanje, prvi savjet je da provjerite stanje na cestama  na web stranicama  Hrvatskih autocesta d.o.o. (HAC) www.hac.hr,  Autoceste Rijeka-Zagreb d.d. (ARZ) www.arz.hr, HAC ONC-a www.hac-onc.hr , te  Hrvatskog autokluba (HAK) www.hak.hr.
Korisnicima su za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefoni 0800 0422 ili 0800 0111. Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima na cestama, molimo ih  da uključe radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). 
Kako bi mogli lakše isplanirati svoj put prema odredištu objavljujemo privremene regulacije prometa u zonama radova na autocestama u vrijeme vikenda od 28.07. do 30.07.2017. godine.
U zonama radova na autocestama a zbog pojačanog prometa moguće je stvaranje kraćih zastoja i kolona na autocesti A3 Zagreb - Lipovac, na dionici od čvora Križ do čvora Ivanić Grad i to u smjeru Zagreba. Promet se odvija zaustavnim i pretjecajnim prometnim trakom.

 

                            Privremene regulacije prometa u vrijeme vikenda

 

                                                  

 

Hitni koridor- u slučaju nesreće, osigurajte prolaz hitnoj pomoći, vatrogascima i policiji.  Ovaj koridor omogućuje tim vozilima da do mjesta prometne nesreće stignu brže i sigurnije i time što prije pomognu  žrtvama nesreće.

                                   

 

Umor i brzina najčešći su uzroci prometnih nesreća, ne vozite umorni, zaustavite se i odmorite!

              

Sretan put te ugodnu i sigurnu vožnju žele Vam

Hrvatske autoceste d.o.o.