Naslovnica
Strelica desno

Novosti

Regulacija prometa na blagdan Tijelova

01.12.2017. 10:43

Pred nadolazeći blagdan Tijelova, u periodu od 14. do 18. lipnja 2017. godine, očekuje se pojačani promet na glavnim autocestovnim pravcima.  Od srijede, 14.06., u popodnevnim satima očekuje se pojačani promet na autocestama A1 Zagreb-Split-Dubrovnik i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora, te na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac u smjeru istoka.  Osim srijede, pojačani promet očekuje se tijekom poslijepodneva u petak, 16. lipnja i tijekom subote, 17. lipnja. U nedjelju, 18. lipnja očekuje se veći broj vozila u smjeru unutrašnjosti, a najgušći promet bit će na A1 Zagreb-Split-Dubrovnik, A6 Rijeka-Zagreb, A3 Bregana-Lipovac. Na naplatnim postajama  Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Bregana zbog povećanog priljeva vozila moguća su kraća čekanja ili eventualni zastoji.  

Većina radova na objektima i trasi autoceste su završeni, osim onih koji zbog vremenskih uvjeta ili kompleksnosti tehnologije izvođenja nisu završeni.

Stoga molimo vozače, a u cilju postizanja što boljeg vođenja prometa i sigurnosti korisnika na autocestama, da  poštuju prometnu signalizaciju, prate poruke na info-displejima o uvjetima na cesti  te da svoju vožnju prilagode uvjetima na autocesti.

U slučaju pojačanog prometa ili izvanrednog događaja moguće su kolone i eventualni zastoji su na sljedećim dionicama autocesta A3 i A4:

 

  • Na Autocesti A3 Bregana - Zagreb - Lipovac:

 

Na dionici od čvora Križ do čvora Ivanić Grad u smjeru Zagreba, zbog oštećenja lateralnog kanala, promet se odvija pretjecajnim trakom uz mogućnost i u slučaju pojačanog prometa puštanjem prometa i po zaustavnom traku.

 

  • Na Autocesti A4 Goričan - Zagreb:

 

Na dionici od čvora Kraljevečki Novaki do čvora Ivanja Reka u oba smjera, zbog sanacije nadvožnjaka preko željezničke pruge, vozi se uz privremenu regulaciju prometa.

Kako bi se  informirali  i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju izvanredne situacije  na autocesti odabrali  alternativni pravac putovanja, molimo korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na slijedećim web stranicama: www.hac.hr. www.arz.hr, www.hac-onc.hr ili www.hak.hr .

U slučaju izvanrednih situacija u prometu  korisnike ćemo o stanju na autocestama obavještavati putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik  u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnim info telefonima 0800 0422 ili 0800-0111.

 

Hrvatske autoceste d.o.o.