Naslovnica
Strelica desno

Novosti

Regulacija prometa u zoni čvora Kraljevački Novaki na autocesti A4 Zagreb-Goričan

04.12.2017. 11:04

U utorak, 21.02.2017. godine, u zoni čvora Kraljevački Novaki, na  dionici Ivanja Reka – Kraljevački Novaki, autoceste A4 Zagreb-Goričan,  započinje postavljanje privremene prometne regulacije zbog izgradnje novog službenog prolaza.

Radovi izgradnje službenog prolaza Kraljevački Novaki  započet će u srijedu, 22.02.2017. godine, a planirani završetak radova je 13.03.2017. godine, ukoliko vremenski uvjeti budu optimalni.

U zoni čvora Kraljevački Novaki, zbog tehnologije izvođenja radova  te  sigurnog odvijanja prometa, radove nije moguće provoditi bez utjecaja na protočnost prometa u oba smjera.

Moguća slabija protočnost prometa u zoni privremene regulacije prometa, očekuje se  u jutarnjim i popodnevnim satima, u razdoblju od 21.02. do 13.03.2017. godine.

Hrvatske autoceste učinile su sve kako bi se za promet osigurale po dvije(2) vozne trake za svaki smjer, međutim vozne trake bit će sužene te će se  promet u zoni radova odvijati uz ograničenje brzine.

Želimo istaknuti da je izgradnja novog službenog prolaza  nužna zbog regulacije prometa koja će biti potrebna  prilikom radova sanacije na nadvožnjaku (istok i zapad) preko željezničke pruge kod Kraljevačkih Novaka  na autocesti A4 Zagreb-Goričan. Izgradnjom ovog službenog prolaza osigurat će se maksimalna moguća protočnost prometa u čvoru Kraljevački Novaki za vrijeme izvođenja predstojećih radova sanacije na nadvožnjaku preko željezničke pruge.

Ovim putem molimo naše korisnike za razumijevanje i želimo istaknuti da se svi radovi na autocestama izvode isključivo zbog podizanja razine sigurnosti korisnika u prometu.

U cilju postizanja što boljeg vođenja prometa i sigurnosti korisnika na ovom dijelu autoceste A4, mole se svi vozači za poštivanjem postavljene prometne signalizacije na autocesti te održavanjem sigurnosnog razmaka.

Sve informacije o privremenim regulacijama na autocestama bit će redovito objavljivane putem redovitih izvješća HAK-a u medijima i web stranici  Hrvatskih autocesta d.o.o. (HAC) i Hrvatskih autocesta održavanje i naplata cestarine (HAC ONC).  Također  sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422.

 

Hrvatske autoceste d.o.o.