Naslovnica
Strelica desno

Novosti

Tijekom ljeta obustavljaju se radovi sanacije Krčkog mosta

08.06.2021. 09:39

Opsežni radovi sanacije na državnoj cesti D102, odnosno na Krčkom mostu, koji su započeli sredinom rujna prošle godine, obustavljaju se u petak, 18.6. kako bi se tijekom razdoblja pojačanog prometa u turističkoj sezoni omogučilo  odvijanje prometa u punoj širini kolnika. 
Radovi će se izvoditi u 2 faze, kako slijedi:

  • od 07. 06. do 11.06., do 12:00 sati;
  • od 14. 06. do 18.06., do 12:00 sati.

Za vrijeme izvođenja radova naizmjenično će se zatvarati pojedine vozne prometne trake, ovisno o fazi izvođenja radova, dok će se promet voditi naizmjence slobodnom prometnim trakom. Privremena regulacija prometa uključivati će semaforizirani sustav, a intervali će se prilagođavati u skladu s opterećenjem prometa.

Da podsjetimo, radovi uključuju sanaciju kolničke ploče uz zamjenu asfaltnog zastora i hidroizolacije te dovršetak primarne sanacije i zaštite preostalih betonskih površina mosta od utjecaja agresivnog djelovanja klorida iz morske vode. Riječ je o složenim radovima, nužnim kako bi most 40 godina od puštanja u promet i nadalje bio siguran za prometovanje, te kako bi se jedinstvena betonska konstrukcija, svojevremeno najvećeg mosta u svijetu s armiranobetonskim lukom, zaštitila od nepovoljnih atmosferskih utjecaja.
Radi duljine ukupnog zahvata i uvjeta izvođenja radova uz istovremeno sigurno i maksimalno protočno odvijanja prometa, radovi su podijeljeni u 4 faze. Ukupno trajanje radova predviđeno je kroz 2 godine.