Naslovnica
Strelica desno

Novosti

U nedjelju se očekuje otezani promet na A1 zbog najave snažnih udara bure

01.12.2017. 09:32

Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine (HAC ONC) danas su od Državnog hidrometeorološkog zavoda zaprimile prognozu s najavom olujnog vjetra  na podvelebitskoj dionici autoceste A1. Prema prognozi DHMZ-a podno Velebita  očekuje se umjerena i jaka bura s olujnim udarima što bi moglo stvoriti poteškoće u prometovanju autocestom, te zatvaranje dionice autoceste za sve ili određene skupine vozila. 

U slučaju zatvaranja dionice, HAC ONC će u suradnji s policijom  isključivati promet s autoceste na obilazne pravce. Želimo istaknuti da zbog radova koje Hrvatske ceste izvode na obilaznim pravcima postoji mogućnost manje protočnosti prometa.  

Molimo korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na web stranicama www.hac.hr, www.arz.hr, www.hac-onc.hr ili www.hak.hr kako bi se informirali i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali alternativni pravac putovanja.

Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima, molimo ih  da uključe radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422 ili 0800 0111.

Ističemo važnost praćenja prometne signalizacije na autocesti kao i poruka na info-displejima o uvjetima na cesti te ograničenju brzine na pojedinim dionicama autoceste kao i obavijesti o eventualnim obilascima te alternativnim pravcima. 

Naposljetku želimo istaknuti da nam je zajednički cilj sigurnost svih sudionika u prometu, te apeliramo na strpljenje vozača i razumijevanje svih korisnika autocesta.

 

Hrvatske autoceste d.o.o.