Naslovnica
Strelica desno

Novosti

Završen projekt ` ULAZ U LUKU PLOČE ` - rekonstrukcija brze ceste i izgradnja spojne ceste za luku Ploče i Grad Ploče

30.11.2017. 14:13

index.pngopp.pnghrzastava.pngfondovi.pnghac.png

                                                                                  
Hrvatske autoceste d.o.o. završile su projekt " ULAZ U LUKU PLOČE " - rekonstrukcija brze ceste i izgradnja spojne ceste za luku Ploče i Grad Ploče. Projekt je dobio i uporabnu dozvolu čime su se stekli svi uvjeti za puštanje u promet predmetne ceste.

Novoizgrađenu dionica od čvora Čeveljuša do Grada Ploče i luke Ploče bit će puštena u promet danas,  14.11.2017. godine u 10 sati.  

Za projekt "Ulaz u Ploče"- rekonstrukcija i izgradnja spojne ceste za Luku Ploče i Grad Ploče Hrvatske autoceste d.o.o. dobile su bespovratna sredstva iz Europske unije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 56.481.272,63 kuna, od čega je 85 posto u iznosu od 48.004.831,73 kuna financirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj Operativni program promet 2007. - 2013., a preostali dio Hrvatske autoceste d.o.o..

Izgradnjom ove dionice  omogućena je bolja povezanost Luke Ploče i Grada Ploče na TEN-T mrežu kao i bolju  regionalnu pristupačnost TEN-T mreži te dalje prema ostalim državama EU.
Hrvatske autoceste d.o.o. predmetnu cestu predat će Hrvatskim cestama d.o.o. na daljnje održavanje i gospodarenje.

 

                                                                                                           Hrvatske autoceste d.o.o.

 

Projekt je  sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Promet 2007.-2013.