Home
Strelica desno

Cestarina

Instructions for setting up and using an ENC device

Upute za postavljanje

Uređaj za elektroničku naplatu cestarine sastoji se od ENC uređaja i nosača. Da bi se ENC uređaj postavio u vozilo, nosač se mora pričvrstiti na prednje vjetrobransko staklo.

Nosač mora biti pričvršćen na unutarnju stranu vjetrobranskog stakla iza retrovizora i lagano prema lijevoj strani kako ne bi zaklonili pogled vozača.

Kod vjetrobranskih stakala s toplinskom zaštitom, nosač je potrebno instalirati na   ne-metalizirani dio, koji se obično nalazi iza retrovizora. (U priručniku vašeg vozila najprije provjerite ima li vaše vozilo vjetrobransko staklo s toplinskom zaštitom)

Prije postavljanja nosača  potrebno je poziciju za postavljanje očistiti i osušiti. Na pripremljenu i očišćenu poziciju vjetrobranskog stakla zalijepiti nosač ENC uređaja.

Upute za korištenje

Ulaskom u ENC stazu potrebno je održavani razmak minimalno 10 m od vozila ispred sebe. Približavanjem automatskoj brklji potrebno je lagano zastati. Krak automatske brklje mora biti u spuštenom položaju. Indikator na prometnom semaforu pokazuje crveni svjetlosni signal, a na korisničkom displeju prikazana je poruka "tražim ENC uređaj". Antena prima signal ENC uređaja iz vozila te dolazi do podizanja kraka automatske brklje i nesmetanog ulaza na autocestu ili izlaza s autoceste.

Ukoliko na ENC računu nema sredstava, korisnik ne može ostvariti ulaz na autocestu ENC uređajem već je dužan uzeti magnetnu karticu i istu predati blagajniku na izlaznoj naplatnoj stazi.

Za dodatne informacije nazovite besplatni info telefon br: 0800 - 0422

HAC ETC

All information about your ETC account
HAC ENC
Download for your device for free