Naslovnica

Novosti

Pojačani promet na autocestama za blagdan Tijelovo

30.05.2018. 13:20

Za vrijeme produljenog vikenda od 30. svibnja - 03. lipnja, na blagdan Tijelova, očekuje se pojačani intenzitet prometa na svim glavnim autocestovnim pravcima. Na žalost, zbog povećanog prometa na autocestama, povećava se i broj prometnih nesreća. I najmanja nepažnja može biti uzrok prometne nesreće, stoga apeliramo na korisnike  za poštivanjem prometnih propisa i odgovorno ponašanje u vožnji, kako bi ovaj „produženi vikend“ protekao bez nesreća. 

Pojačani promet u smjeru JUGA (prema moru) očekuje se u srijedu u popodnevnim i večernjim satima te u četvrtak u jutarnjim satima. Pojačani promet za povratak s mora odnosno putovanje u smjeru SJEVERA (prema Zagrebu) očekuje se u nedjelju u popodnevnim i večernjim satima.
 
Pojačani promet prema Slavoniji u smjeru Lipovca očekuje se u srijedu u popodnevnim i večernjim satima te u četvrtak u jutarnjim satima. Pojačani promet prema unutrašnjosti (Zagrebu i GP-u Bregana) očekuje se tijekom nedjelje cijeloga dana, a posebno popodnevnim i večernjim satima.


Na autocesti A1 tijekom nadolazećeg vikenda neće biti izvođenja radova niti privremenih prometnih regulacija.

S obzirom da su u tijeku intenzivni radovi održavanja autocesta kao pripreme za turističku sezonu, 
na nekim autocestama zbog zahtjevnosti radova nije moguće ukloniti regulacije tijekom vikenda, te ovom prilikom dajemo informaciju o regulacijama koje bi u slučaju većeg priljeva vozila mogle smanjiti protočnost na pojedinim dionicama.

Radovi  se odvijaju ne pojedinim dionicama autoceste A3 (Bregana - Zagreb - Slavonski Brod - Lipovac), 
od čvora Novska do čvora Kutina u smjeru Bregane uz mogućnost prilagodbe privremene regulacije prometa ovisno o prometnom opterećenju određenog smjera. Zatim na dionici od čvora Novska do čvora Okučani, promet se vodi u dvije sužene prometne trake na oba kolnika. Na dionici od čvora Velika Kopanica do čvora Sredanci radovi se odvijaju na voznoj traci u smjeru Zagreba, dok se promet vodi po pretjecajnom traku. Također i na dionici od čvora Babina Greda do čvora Velika Kopanica radovi se odvijaju na dvije lokacije, promet se vodi dvosmjerno s po jednom prometnom trakom u svakom smjeru vožnje.


Na autocesti  A4 (Goričan - Zagreb), na dionici od čvora Ivanja Reka do čvora Kraljevački Novaki radovi se odvijaju na nadvožnjaku preko željezničke pruge dok se promet vodi kolnikom u smjeru Goričana sa dvije prometne trake u jednom smjeru i jednom prometnom trakom u drugom smjeru. Prilagodba privremene regulacije prometa ovisi o prometnom opterećenju određenog smjera.
Na dionici od čvora Komin do čvora Breznički Hum radovi se odvijaju na voznoj traci kolnika u smjeru Goričana, a prometovat će se pretjecajnim trakom. Na dionici od čvora Varaždin do čvora Ludbreg radovi se odvijaju na pretjecajnoj prometnoj traci dok se promet odvija voznim prometnim trakom.

Radovi na autocesti  A6 (Rijeka - Zagreb), na dionici od čvora Ravna Gora do čvora Vrbovsko radovi se odvijaju na kolniku u smjeru Zagreba dok se promet vodi dvosmjerno na kolniku u smjeru Rijeke. Na dionici od čvora Ravna Gora do čvora Delnice radovi se odvijaju na kolniku u smjeru Rijeke dok se promet  vodi dvosmjerno na kolniku u smjeru Zagreba.

Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na našoj web stranici www.hac.hr ili www.hak.hr, a preporuča se, također, i korištenje mobilnih aplikacija za uvid u trenutno stanje u prometu poput Google karte i Waze te mobilna aplikacija HAK-a, kako bi se  informirali  i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali  alternativni pravac putovanja.

U slučaju izvanrednih situacija u prometu  korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik  u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422.