Naslovnica

Novosti

Pojačani promet na autocestama za praznik Dan neovisnosti

05.10.2018. 14:59

Za vrijeme produljenog vikenda od 5. do 8. listopada, na praznik Dan neovisnosti, očekuje se pojačani intenzitet prometa na svim glavnim autocestovnim pravcima. 

Pojačani promet u smjeru Dalmacije i Slavonije očekuje se danas u popodnevnim i večernjim satima te sutra tijekom dopodneva. Pojačani promet prema unutrašnjosti, odnosno povratak s destinacija očekuje se u ponedjeljak u popodnevnim i večernjim satima.
 
Na autocesti A1 tijekom nadolazećeg vikenda neće biti izvođenja radova niti privremenih prometnih regulacija.

S obzirom da su u tijeku intenzivni radovi održavanja autocesta kao pripreme prije zimskog održavanja, 
na nekim autocestama zbog zahtjevnosti radova nije moguće ukloniti regulacije tijekom vikenda, te ovom prilikom dajemo informaciju o regulacijama koje bi u slučaju većeg priljeva vozila mogle smanjiti protočnost na pojedinim dionicama.

Autocesta A3 (Bregana - Zagreb - Slavonski Brod - Lipovac), 

  • Dionica od čvora Kosnica do čvora Ivanja Reka za promet je zatvoren kolnik u smjeru Bregana. Promet se odvija dvosmjerno po kolniku u smjeru Lipovca i to za svaki smjer po dva sužena traka.
  • Privremene regulacije prometa su i na dionicama: od čvora Lužani do čvora Slavonski Brod zapad, od čvora Slavonski Brod istok do čvora Sredanci, od čvora Babina Greda do čvora Županja. 

Na autocesti  A4 (Goričan - Zagreb), 

  • Dionica od čvora Varaždin do čvora Ludbreg za promet je zatvoren kolnik u smjeru Zagreba. Promet se odvija dvosmjerno po kolniku u smjeru Goričana. 
  • Dionica od čvora Komin do čvora Breznički Hum za promet je zatvoren kolnik u smjeru Zagreba. Promet se odvija dvosmjerno po kolniku u smjeru Goričana. 
  • Dionica od čvora Komin do čvora Sveta Helena za promet je zatvoren kolnik u smjeru Zagreba. Promet se odvija dvosmjerno po kolniku u smjeru Goričana.

Radovi na autocesti  A6 (Rijeka - Zagreb)

  • Dionica od čvora Bosiljevo II do čvora Vrbovsko radovi se odvijaju na preticajnom traku kolnika u oba smjera. Promet se odvija voznim trakama.

Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na našoj web stranici www.hac.hr  ili www.hak.hr. U slučaju izvanrednih situacija u prometu  korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik  u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422.