Naslovnica

Novosti

Pojačani promet na autocestama za prvosvibanjski vikend

27.04.2018. 09:04

Od sutra se na autocestama zbog produženog prvosvibanjskog  vikenda  očekuje  pojačani promet na autocestama. Gušći promet očekuje se i tijekom subote u prijepodnevnim satima. U utorak, 1. svibnja, u poslijepodnevnim i večernjim satima zbog povratka s produženog vikenda moguća su i čekanja na izlasku s autocesta na naplatnim postajama Lučko i Zagreb-Istok.

Podsjećamo da se proljetni period koristi za radove na autocestama te da su na nekim dionicima zbog nužnih radova određena prometna ograničenja. HAC je radi što bolje protočnosti prometa s određenih dionica uklonio velik dio privremenih prometnih regulacija, no zbog tehnologije radova neke privremene regulacije nije moguće ukloniti. Vozače molimo da poštuju signalizaciju i ograničenja brzine vožnje. 

Dionice na autocestama pod prometnim regulacijama gdje su u slučaju prometne nesreće ili izrazito gustog prometa mogući eventualni zastoji:

Autocesta A4 Zagreb - Goričan:

  • Na dionici između čvorova Komin  i Breznički Hum izvode se radovi na sanaciji mosta Kračevec i sanaciji asfaltnog zastora kolnika. Promet će se odvijati dvosmjerno desnom stranom kolnika u smjeru Zagreba, uz ograničenje brzine od 80 km/h.  
  • Na dionici između čvorova Ivanja Reka  - Kraljevački Novaki  zbog radova sanacije zapadnog nadvožnjaka preko željezničke pruge kod Kraljevečkih Novaka. Promet će se od petka  voditi jednim (1) prometnim trakom u smjeru Zagreba i s dva (2) prometna traka u smjeru Goričana do nedjelje kada će se regulacija promijeniti na način da će se prometovati s dva (2) prometna traka u smjeru Zagreba i s jednim (1) prometnim trakom u smjeru Goričana.

 

Autocesta A6 Zagreb - Rijeka

  • U zoni čvora Bosiljevo 2 na dijelu A6 u smjeru Zagreba zbog radova obnove kolničke konstrukcije, promet  će se odvijati uz suženje kolnika u smjeru Zagreba, prometovanjem po jednom kolničkom traku, uz ograničenje brzine od 80 km/h.
  • Na dionici između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko zbog radova obnove kolničke konstrukcije, promet  će se odvijati dvosmjerno  kolnikom u smjeru Rijeke, uz suženje u smjeru Zagreba te uz kraće suženje u smjeru Rijeke, uz ograničenje brzine od 80 km/h.
  • Na dionici između čvorova Ravna Gora i Delnice zbog radova obnove kolničke konstrukcije, promet  će se odvijati dvosmjerno kolnikom u smjeru Zagreba, uz suženje u oba smjera, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na našoj web stranici www.hac.hr ili www.hak.hr, a preporuča se, također, i korištenje mobilnih aplikacija za uvid u trenutno stanje u prometu poput Google karte i Waze te mobilna aplikacija HAK-a, kako bi se  informirali  i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali  alternativni pravac putovanja. 

U slučaju izvanrednih situacija u prometu  korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik  u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422.