Naslovnica

Novosti

Pojačani promet na autocestama za uskrsne blagdane      

17.04.2019. 15:11

Zbog nadolazećeg produženog vikenda uoči uskrsnih blagdana, od petka se na svim autocestama očekuje  pojačani promet. Gušći promet očekuje se i tijekom subote u prijepodnevnim satima kao i u ponedjeljak, 22. travnja, u poslijepodnevnim i večernjim satima zbog povratka s produženog vikenda. Zbog većeg priliva vozila na izlazu s autocesta, na naplatnim postajama Lučko i Zagreb-Istok, moguća su čekanja.

Obzirom da je vrijeme proljetnih radova na autocestama, na pojedinim dionicima određena su prometna ograničenja. HAC je radi što bolje protočnosti prometa s određenih dionica uklonio velik dio privremenih prometnih regulacija, no zbog tehnologije radova neke privremene regulacije nije moguće ukloniti. Vozače molimo da poštuju signalizaciju i ograničenja brzine vožnje. 

Dionice na autocestama pod prometnim regulacijama gdje su u slučaju prometne nesreće ili izrazito gustog prometa mogući eventualni zastoji:

Autocesta A1 Zagreb - Split:

 • Na dionici od čvora Otočac do čvora Perušić u smjeru Splita, zbog oštećenja prijelazne naprave na mostu Gacka za promet je zatvorena pretjecajna traka, a promet će se voditi s dvije sužene prometne trake uz ograničenje brzine u zoni radova od 40 km/h.
   
 • Na dionici od čvora Šestanovac do čvora Zagvozd zbog radova zatvorene su pretjecajne trake u oba smjera. U oba smjera promet se vodi samo voznom trakom. 

Autocesta A3 Bregana - Zagreb - Lipovac

 • Na dionici od čvora Rugvica do čvora Ivanić Grad zbog radova u smjeru Zagreba koji traju do do 20.4. do 12:00 sati, za promet je zatvorena pretjecajna traka. U to vrijeme promet će se u smjeru Zagreba voditi s dvije sužene prometne trake uz ograničenje brzine u zoni radova od 40 km/, dok će se po završetku radova promet odvijati bez regulacija.
   
 • Na dionici od čvora Kutina do čvora Novska u smjeru Lipovca zbog radova za promet je zatvorena pretjecajna traka. Promet će se za vrijeme normalnog priljeva vozila, odnosno gustoće prometa u smjeru Lipovca voditi samo voznom trakom. 
  Prilikom većeg priljeva vozila (očekivani pojačani promet je u petak 19.04.2019. godine u popodnevnim satima i u subotu ujutro dana 20.04.2019. godine), a što bi za posljedicu moglo imati stvaranje zastoja i kolona promet će se organizirati na način da se isti odvija voznom i pretjecajnom trakom uz ograničenje brzine od 40 km/h

Autocesta A6 Zagreb - Rijeka  

 • Na dionici od čvora Oštrovica do čvora Ravna Gora u smjeru Rijeke, zbog izvođenja radova sanacije mosta Kamačnik i vijadukta Jablan za promet će biti zatvoren kolnik u smjeru Rijeke, a promet će se voditi dvosmjerno kolnikom u smjeru Zagreba.

Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na našoj web stranici www.hac.hr ili www.hak.hr, kako bi se  informirali  i na vrijeme isplanirali svoje putovanje. U slučaju izvanrednih situacija u prometu  korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422.

Sretan put i ugodnu i sigurnu vožnju do odredišta žele Vam


Hrvatske autoceste d.o.o.