Naslovnica

Novosti

Promet na autocestama tijekom vikenda

06.07.2018. 13:03


Turistička sezona već je  u punom zamahu, tako se i ovog vikenda na autocestama očekuje veliki priljev vozila,  stoga ovim putem apeliramo na naše korisnike da zbog svoje i sigurnosti drugih sudionika u prometu, načinom vožnje pokažu visoku razinu odgovornosti.
Na žalost, zbog povećanog prometa na autocestama, povećava se i broj prometnih nesreća. I najmanja nepažnja može biti uzrok prometne nesreće. Najčešći  razlozi teških prometnih nesreća su brzina i unatrag nekoliko  godina  „distrakcija“, odnosno  skretanje pažnje s vožnje, najčešće zbog korištenja mobitela. Imajući u vidu visoke ljetne temperature koje na duljim putovanjima bitno utječu na umor vozača, kao jednog od faktora rizika u prometu, savjetujemo češći odmor kao i opreznu i odgovornu vožnju. Naglašavamo da i najbolja prometnica bez odgovorne vožnje ne jamči sigurnost.
Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na našoj web stranici www.hac.hr ili www.hak.hr, a preporuča se i korištenje mobilnih aplikacija za uvid u trenutno stanje u prometu poput Google karte i Waze te mobilna aplikacija HAK-a, kako bi se  informirali  i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali  alternativni pravac putovanja.
U slučaju izvanrednih situacija u prometu  korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik  u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422 i 0800 0111.

                                                                                  Prometne regulacije na autocestama

 

Sretan put te ugodnu i sigurnu vožnju žele vam

Hrvatske autoceste d.o.o.