Naslovnica
Strelica desno

Novosti

VOZITE ODGOVORNO

01.01.2020. 00:00

Zaželimo da ovih blagdana svi korisnici autocesta sretno i sigurno stignu do odredišta. 

Kao i svake godine, u danima pred Božić i Novu godinu očekuje se pojačani intenzitet prometa na svim glavnim pravcima autocesta u RH. Već od petka 20. prosinca, naročito gust promet očekuje se na autocesti  A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, A1 Zagreb-Split -Dubrovnik i A6 Rijeka-Zagreb. Veći priljev vozila uz moguća i kraća čekanja s eventualnim zastojima moguće je na naplatnim postajama Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena, Bregana, Bajakovo i Vrata, prilaznim zonama čvorova Jankomir, Ivanja Reka i Buzin na Zagrebačkoj obilaznici, te graničnim prijelazima Bregana, Bajakovo i Rupa. Kako bi izbjegli duža čekanja na naplatnim postajama, molimo korisnike da koriste bezgotovinska plaćanja ili da pripreme sitan novac za plaćanje cestarine.

Posebno skrećemo pažnju na oprez pri vožnji u zoni čvora Jankomir gdje se odvijaju opsežni radovi sanacije, a koje nije bilo moguće dovršiti prije blagdana. Za promet je zatvorena preticajna traka, a promet se vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h. Također, silazni krak čvora iz smjera autoceste A2 u smjeru Grada Zagreba zatvoren je za promet, a promet se vodi obilazno (izlaz Rakitje (A3) - Zagrebačka ulica (ŽC 3064) – ulaz Rakitje (A3)). Iz smjera Grada Zagreba u smjeru GP Bregana, za promet je zatvorena vozna traka, a promet se vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h. Iz smjera GP Bregana u smjeru Grada Zagreba za promet je zatvorena preticajna traka, a promet se vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h. 

Apeliramo na vozače da vožnju prilagode stanju na kolniku i vremenskim uvjetima, a prije kretanja na put da provjere stanje na cestama. Korisnike koji za blagdane dolaze u RH ili su na proputovanju molimo da voze odmorni i koriste stanke za odmor kako na duljim putovanjima ne bi došlo do zamora i pada koncentracije. 

Podsjećamo da je zimska oprema obvezna na autocesti A1 (dionica Lučko-Maslenica), autocesti A2 (GP Macelj-Jankomir), autocesti A3 (GP Bregana-GP Bajakovo), autocesti A4 (GP Goričan-Ivanja Reka), autocesti A5 (Osijek-Sredanci), autocesti A6 (Bosiljevo II-Orehovica), bez obzira na vremenske uvjete. Sve prometne informacije dostupne su na web stranici HAC-a i HAK-a te besplatnim info telefonima 0800 0422 ili 0800 0111.

Dragi vozači imajte na umu da blagdanska trpeza može pričekati, nemojte žuriti, vozite odgovorno jer siguran dolazak kući najveći je poklon.

Sretne blagdane žele Vam         
Hrvatske autoceste d.o.o.